FOTBEHANDLING GIR VELVÆRE

Fotterapeuter er først og fremst utdannet til å behandle helseplager relatert til føttene, men vi sørger også for å gi pleie. Fotterapeuter er autorisert helsepersonell med omsorg for føtter.  Du må altså ikke ha problemer med føttene før du oppsøker oss. Hvorfor ikke unne seg litt velvære, og samtidig forebygge eventuelle framtidige fotproblemer?

En grunnleggende fotbehandling består av følgende:

skitched-20100921-204911.jpg
1. Fotbad for å myke opp huden
skitched-20100921-205214.jpg
2. Fjerning av hard hud og klipping av negler
skitched-20100921-205428.jpg
3. Innsmøring av fotkrem med massasje

Mange personer kjenner dessverre ikke til forskjellen på fotpleier og fotterapeut. En fottpleier tilbyr kun velvære og rent kosmetisk behandling

Fotterapeuten har i dag en treårig utdannelse med 1 år på videregående grunnkurs og 2 års spesialutdannelse innen fot.  Ut fra journalen, som inneholder subjektive og objektive opplysninger, gjør fotterapeuten en helhetsvurdering og utfører fotbehandling som er tilpasset behovet hos den enkelte kunde.

Fotterapeuter er autorisert helsepersonell som har gode kunnskaper om fottøy, gangmønster og sykdommer som har innvirkning på føttene. Vår autorisasjon sikrer kunden helsefaglig behandling.

En autorisert fotterapeut har unik helsefaglig kompetanse på fot, og behandler lidelser knyttet til hud, skjelett og negler.

Autoriserte fotterapeuter er underlagt helsepersonelloven og har taushetsplikt.